مكرونة في الفرن بكرات اللحمالمقادير:
400 جرام مكرونة سباجيتي او بيني
بصلة متوسطة
معلقتين زيت زيتون
ربع كوب زيت نباتي
معلقة ثوم مهروس
5 أكواب عصير طماطم
كرات لحم (400 جرام لحم مفروم)
كوب عصير برتقال
مكعب مرقة دجاج
قرن فلفل أحمر مقطع مكعبات
ملح وفلفل حسب الرغبة
اوراق ريحان طازج (اختياري)
جبنة موتزاريلا للوجه
طريقة التحضير:
١- في حلة مناسبة ضيفي زيت الزيتون والبصل مع التقليب لحد ما يذبل البصل
ضيفي الثوم وبعدين عصير الطماطم وعصير البرتقال مع مرقة الدجاج ويترك على نار هادية لمدة 20 دقيقة
نقلي كرات اللحم وتضاف للصلصة مع مكعبات الفلفل الأحمر والملح وسيبيها على نار متوسطة 10 دقائق إضافية
سخني الفرن على 350 درجة
اسلقي المكرونة بالطريقة المعتادة وصفيها واغلسيها بماء بارد وحطيها في صينية فرن مع الريحان
واخلطيها بكرات اللحم والصلصلة وغطيها بالجبنة ودخليها الفرن لمدة 20 دقيقة عرض أقل.
صحة وهنا .